Instagram

Scenografi är igång

 
Här kommer en liten update från vår kära scenografi-grupp, scenografigruppen är alltså de som b.l.a. kommer att designa scenen- vilket de är i full gång med...
 
I år satsar vi på något utöver det vanliga, åskådaren ska bjudas in i föreställningen till max och stämningen kommer kännas mer "filmisk". För att uppnå det kommer vi b.l.a. att bygga en catwalk rakt igenom aulan, från scenen - genom hela läktarplatserna- och nästan hela vägen upp till ingången. För att sedan uppnå det filmiska kommer vi att användas oss av fem flygande lysande kuber & fyra stycken 3m höga "pelare" som kan flyttas för att användas till det mesta.
 
Idag har det varit fullt arbete med att mäta, kolla material och planera hur b.l.a. catwalken & pelarna ska konstrueras. Arbetet inför att skapa en riktigt nytänkande och häftig scen har bara börjat!
 
 


Manus jobbar på

 
Vi i manusgruppen har nu jobbat på flitigt i ännu en vecka. Precis som förra veckan så avslutade vi med ett långt pass med manusskrivande på söndagen. Denna gång var vi på skolan och skrev istället för hemma hos någon av oss. Detta var även första gången på länge som vi var full styrka i manusgruppen (de tre som är med på bilden plus tjej nummer två som står bakom kameran) vilket underlättade jobbet lite.

Det är ett mycket roligt men fruktansvärt krävande jobb att skriva ett manus från grunden. Man har ständigt bollar i luften, ibland känns det som att man tappar kontrollen över dem och det är alltid någon pusselbit som fattas eller som inte riktigt får plats. Ibland behöver idéerna lite hjälp på traven med att komma fram och då får man offra den fysiska hälsan en smula, men det är vi beredda på att göra.

Något som vi kan lova er är att manuset är fullspäckat av överraskningar redan nu och då har vi inte kommit till slutet än, så det finns plats för fler. Eftersom att vi i manusgruppen aldrig vilar så fortsätter vårt rafflande äventyr i skrivandets anda redan imorgon. Vi får se vad kommande vecka har att erbjuda.

Undertecknat: Manusgruppen


Kostymgruppen

 
Vi i kostymgruppen har kickat igång rejält! Vi har haft en del möten med regissör och sminkgrupp, vi har skrapat ihop massor med idéer och blivit inspirerade av filmer som till exempel Hungergames och Taken. Vi har dessutom satt ihop många konstiga & galna outfits som våra duktiga skådespelare ska få bära på scenen om 98 dagar, så boka in er och håll ut!
 
Signerat: kostymgruppen.


Planschfotografering

 
Igår spenderade delar av marknadsföringsgruppen och en modell som fått äran att pryda affischen några timmar i medias fotostudio för att få till några riktigt coola bilder. Det var väldigt roligt men också en svår utmaning eftersom affischidén går ut på att modellen måste stå i exakt rätt positioner för att det ska bli bra. Efter att ha gått igenom bilderna i datorn är vi väldigt nöjda över dagen, resultat får ni se så snart planschen är klar och redo att skickas ut i det fria!


Manusgruppen

 

 

Manusarbetet är i full gång, äntligen börjar vår nästa och tyvärr sista uppsättning som klass ta form. Vi har jobbat med manuset nu i fem månader, det har varit en lång process, men nu börjar vi se ljuset i tunneln. I lördags fick vi veta vilka roller vi ska ha och om ett par veckor skall vi ha koalitionering, vilket innebär att vi går igenom manuset tillsammans och var person får läsa sin karaktärs repliker.

 

Söndag 19/1: Idag har tre av fyra medlemmar i manusgruppen samlats och arbetat på flitigt. Sex timmars hårt arbete med att rätta till akt ett för att få den att passa våra visioner. Det har varit mycket pusslande för att få ihop det, man kan knappt tro att vårt första utkast är samma story som den vi har idag. Nu känner vi att vi äntligen kommit fram till något som vi kan lämna ut med stolthet. Manuset har blivit lite av vårt barn så vi kommer inte visa upp något förrän vi känner oss så nöjda som vi bara kan, men vi börjar närma oss detta stadie i manusskrivandet.

 

Klassen har nu fått ta del av manuset och efter att ha hört replikerna sägas av replikinnehållshavaren har vi nu fått nytt perspektiv på manuset vilket har hjälpt skrivandet. Akt två börjar ta en ny form och arbetet går sakta men säkert framåt. En ny vilja och drivkraft finns i skrivandet vilket är mycket viktigt i ett sådant arbete eftersom att man helatiden måste skriva om, skriva nytt, kolla igenom så att allt passar ihop och så vidare. Det är en lång och krånglig väg men vi i manusgruppen viker oss inte för något. Snart är vi i mål.

Undertecknat: Manusgruppen