Instagram

Repdag

 
Med mindre än en vecka kvar till premiär finns det inget som heter helg för oss, hela Söndagen spenderades på vår grymma scen i våra snygga kostymer med rep, rep & rep. Nu känns det som att det mesta sitter och vi har bara finputsningen kvar, lär bli grymt det här så glöm inte att boka, kram på er!


Skövde

I veckan har vi åkt runt till olika skolor och städer för att marknadsföra vår barnteater! Igår var vi några som åkte till Skövde för att dela ut dessa snygga flyers, många verkade glada och ville komma så jag tror att det gick riktigt bra!



Scenen blir bara snyggare och snyggare

Igår var det byggkväll igen och vi kom väldigt långt!
Blandat med skön musik och härliga klasskompisar bygger vi på bra, ikväll fortsätter vi!



Äntligen får vi repa i vår kära aula!

Hej hopp! Idag var Tv4-Skaraborg och filmade vårat lilla rep på våran stökiga sen! Det är nämligen så att vår klasskompis Louise, som kommer spela rollen som Lovis, har blivit utvald att jobba med att utveckla it-användningen i skolutbildningen, applåder till henne!!! Så då skulle de komma och filma henne och självklart passade vi på att göra lite smygreklam för vår öreställning då! Detta spektakel kommer sändas, tror jag, imorgon på morgonen och kvällen, men eftersom att jag är en utomstående så är jag inte helt säker! 
 
Lite bilder från dagens rep!


Byggkväll!

Hej! I helgen spelade treorna sin sista föreställning av "Strange story" vilket betyder att vi tvåor flyttade in på scenen igår för att börja bygga och fixa med scenografin! Jag tycker det har gått jättebra hittills, förutom några färgstänk här och var på kläderna ;)

Bild nr. 4
Regissören ger direktiv till en av oss i scenografigruppen.

Bild nr. 6
Finn två fel haha.

Bild nr. 8
Alla är med på kort (fotografens tumme också)



Videlogg

 
En liten video som vi spelade in i Fredags, så här kan det se ut en vanlig dag för oss två veckor innan föreställning!
 
 


Mattisrövare går lös i Skara!

Hej på er! Idag var vi ute på låg-och-mellanstadieskolorna och berättade för dem om att vi ska spela upp Ronja Rövardotter. Vi delade ut flyers och gick omkring i våra kostymer. Det var riktigt härligt att se hur vissa av barnen reagerade! Här har vi en bild på Mattis, Ronja och Lovis från idag, är de inte underbart fina!
 
 
Vill ni se mer av Mattis och hans familj, samt några Mattisrövare, en handfull Borkarrövare och Mattisskogens alla väsen så bör ni ringa och boka på 0738162551. Föreställningarna är Lördag 4 maj och Söndag 5 maj!!


Kostymgruppen här!

Hej på er! Då är det int långt kvar tills vi spelar upp Ronja Rövardotter, så roligt!! Vi i kostymgruppen är i full färd med att fixa den ena rövarkostymen efter den andra nere i bunkern (namnet på vårat "arbetsrum"), vi fixar även med några grådvärgar, vildvittror och en och annan liten rumpnisse hinner vi med i mellanåt.
   Det är riktigt roligt att sitta där och klippa i tyger och klistra och sy, att få se sina klasskompisar förvandlas till något helt annat! Det är nog det roligaste nu när man börja se ljuset i tunnelns slut, att få se den färdiga kostymen på skådespelarna. 
  Här kommer lite bilder från dagens arbete:
Bild:
1 och 2 = vildvittrornas masker
3 = grådvärgs kostymer
4 = En Louise som jobbar med marknadsföring (hon letar anonsörer)!
5 = Rövarkostymer
6 = En Caisa och en Fiffi i sina kostymer
7 = Handskar och färg, handskarna ska färgas svarta! *Spooky*
8 = Vingar som är vita men som vi vill ha svarta, *work in progress*
 
Ha det så bra tills vidare och se till att boka in er, vi spelar bara under 2 dagar, 2 föreställningar per dag! Så vill ni se hur dessa kostymer ser ut på scen så råder jag er att boka biljetter till vår föreställning 4-5 Maj!!


Barnteatern 2013

Hallå alla glada! 
 
Nu kommer det äntligen ett inlägg igen härifrån, och denna gången är det vi teatertvåor som skriver!
Varje år har tvåorna på estetiskaprogrammet barnteater på våren, och nu är det våran tur! Den 4:e och 5:e  maj kommer vi att sätta upp inget mindre än Ronja Rövardotter. Vi har jobbat hårt enda sen i februari med detta och kommer snart gå in i ännu hårdare arbete. Vi har varit lite begrensade eftersom att treorna håller på med sig slutproduktion "Strange Story" för tillfället och har då varit i aulan. Men snart är det vår tur att träda in där och förvandla den från ett läskigt hotell till en mattisborg och allt som hör till. 
 
Under den tiden vi har kvar nu så kommer vi lägga upp bilder från de olika grupperna (Marknadsföring, scenografi, ljud och ljus, och kostym), byggkvällar samt repetitioner. 
 
Och här kommer det lite extra info om man är intresserad av att gå på denna fantastiska uppsättning:
 
 
Varmt välkomna till vår uppsättning av Astrid Lindgrens fantastiska berättelse om Ronja Rövardotter och hennes äventyr!
I vår tolkning kommer ni att mötas av lortiga rövare, vildsinta vildvittror och grådvärgar, retliga små rumpnissar och munter dans och sång. Under ca 1 timme kommer ni få följa med Ronja och Birk i sin kamp för vänskap mot föräldrarnas rivalitet. Glädje, kärlek, kalla kårar och varma skratt kommer följa er genom föreställningen och det blir ett medeltidsäventyr du sent kommer att glömma! Vi ses!

När?
- Den 4 & 5 maj klockan 13.00 & 16.00

Var?
- Katedralskolans aula i Skara

Pris?
- 50 kr, biljetter betalas på plats.

Vilka ser vi på och bakom scen?
- Estetiska programmet åk2 teater.

Varför?
- För att det blir en givande, härlig och nostalgisk upplevelse som du bara inte kan missa!