Instagram

En teatrares dagbok

 
Vi har lärt oss mycket under åren på det estetiska programmet med inriktning teater. Inte bara hur man rör sig och pratar på scenen utan mycket arbete går åt till att utveckla sig själv som person. Som en skådespelare kan du inte gå upp på en scen och vara blyg- samtidigt kan du inte heller gå upp med tanken att din enda uppgift är att roa andra. Du måste vara självsäker men inte bekräftelsesökande - något som vi alla var första dagen i ettan när varenda improvisation gick ut på att få resten av klassen att skratta.

I vår slutproduktion kommer vi använda oss av alla de saker vi lärt oss om både konsten att spela teater och konsten att forma sig själv till den karaktär man själv har skapat. Regissören kan styra mycket men det är alltid du själv som kommer få stå för djupet av den roll du spelar. Därför jobbar vi mycket med karaktärsanalyser och relationer mellan karaktärerna. Kanske kommer du inte se att min karaktär hade en olycklig barndom- men förhoppningsvis har den informationen gjort att sättet jag spelar på blir mer dimensionellt.

Vi är nu inne i slutskedet av våra repveckor och snart är det dags att visa upp vad vi har jobbat med. Paniken över att replikerna inte sätter sig och oron över att man inte har utvecklat en tillräckligt bra karaktär börjar slå in. Men det är bara mer och mer rep som gäller och förhoppningsvis kommer det kännas riktigt bra till premiären den 2:e maj. För det finns trots allt inget som slår att gå ut i scenljuset och kunna köra sin grej framför en stor publik!
 
Skivet av teatereleven, Louise Andersson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback